Home

Werkgroep

Doelstelling

Nieuws

Geschiedenis

Word vriend!

Ontwerp

Kinderparticipatie

Contact

Archief

Links

Archief

Lokatie vastgesteld voor de nieuwe speeltuin: het wordt het Leeghwaterpark!

Grotere kaart weergeven

Klik hier voor meer informatie op de website van Purmerend

 

weblog leefbaar vrijdag 3 november 2006

Purmerend krijgt speeltuin van 3000 m2
PURMEREND - Het college van Purmerend heeft 500.000 euro uitgetrokken voor de bouw van een speeltuin van ongeveer 3000 m2. Het voorstel kwam van Leefbaar Purmerend en de PvdA en is overgenomen door het college. Deze twee partijen hadden al langer de wens om een speeltuin te realiseren zoals de buurgemeenten Volendam en Zuidoostbeemster hebben.
PvdA en Leefbaar Purmerend kwamen in de vorige periode los van elkaar met een voorstel, dat geen meerderheid kreeg in de toenmalige raad. Nu hebben ze de krachten gebundeld. In de zomervakantie heeft een klein werkgroepje van de twee partijen informatie ingewonnen bij zes speeltuinen in Nederland.

De plaats, de inrichting en het beheer van de speeltuin moet nu verder uitgewerkt worden. De voorkeur gaat uit naar een onafhankelijk speeltuinbestuur met vrijwilligers. Daarom is de gemeente nu op zoek naar Purmerenders die mee willen denken over het opzetten en beheren van de speeltuin.

weblog pvda

4 november 2006

In de begroting die de gemeenteraad deze week behandeld wordt geld uitgetrokken voor het realiseren van een speeltuin in Purmerend. Een voorstel hierover van Leefbaar Purmerend en de PvdA is overgenomen door het college. Het moet een speeltuin worden van ongeveer 3000 m2.

PvdA en Leefbaar Purmerend hadden de wens al langer om een speeltuin te realiseren zoals onze buurgemeenten Volendam en Z.O. Beemster al jaren hebben. Zij kwamen in de vorige periode los van elkaar met een voorstel, dat geen meerderheid kreeg in de toenmalige raad. Nu hebben ze de krachten gebundeld. In de zomervakantie heeft een klein werkgroepje van de twee partijen informatie ingewonnen bij zes speeltuinen in Nederland. Bij de behandeling van de kadernota brachten zij het idee in en nu ontstond wel een meerderheid. Het college heeft alvast 500.000 euro uitgetrokken voor het idee.

 

De plaats, de inrichting en het beheer van de speeltuin moet nu verder uitgewerkt wordt. De voorkeur gaar uit naar een onafhankelijk speeltuinbestuur met vrijwilligers. Daarom zijn we nu op zoek naar Purmerenders die mee willen denken over het opzetten en beheren van de speeltuin.

 

© De Speelkraam